Tankstation Den Ruygen Hoek

Hoofddorp

Ontwerpen van een nieuwe gevel en interieur van Tankstation Den Ruygenhoek

Reden voor het samenvoegen van het shop- en het kantoorgebouw is het meer rendabel, veiliger, efficiënter, gebruiks- en klantvriendelijker krijgen van de bedrijfsvoering. In de huidige situatie zijn er twee gebouwen welke voor het grootste deel onder een grote luifel zijn geplaatst met een weg ertussendoor. Deze weg geeft toegang tot het parkeerterrein voor de shop aan de achterzijde op het terrein. Door deze verbinding ertussen op te heffen en de beide gebouwdelen te koppelen ontstaat er een logischere, overzichtelijkere en veiligere organisatie van de verkeersstromen op het terrein. Ook voor de bedrijfsvoering en bedrijfsveiligheid heeft deze koppeling van beide gebouwdelen een grote meerwaarde.

Doordat tegenwoordig het zwaartepunt van de omzet is verschoven naar de verkoop in de shop en steeds minder bij de brandstofverkoop als gevolg van de economische omstandigheden, is men genoodzaakt de bedrijfsvoering en dus ook het ruimtegebruik hierop aan te passen. Dit betekent dat er meer shopoppervlak moet komen wil men een gezonde bedrijfsvoering blijven behouden.

< Terug

Met uitzondering van de kogelwerende vensters ter plaatse van het kantoorgedeelte worden alle puien vervangen door een vliesgevel met aluminium kozijnen. De dichte delen van de huidige bebouwing bestaan uit gemetselde wanden met een hoog terughellend boeideel. Door de boeidelen te vervangen door een Trespa Meteon beplating en deze ook voor een aantal delen voor het bakstenen geveldelen te plaatsen krijgen de gebouwdelen onder de luifel een geheel nieuwe, eigentijdse uitstraling. Door de Trespa platen in verschillende richtingen aan te brengen wordt door het spel met licht dat op de platen valt visueel diepte gerealiseerd. Dit effect kan al worden bereikt met één kleur plaatmateriaal, maar door de verschillende richtingen van de lichtreflectie ontstaan er voor het beeld meerdere kleuraccenten. De bakstenen geveldelen die dan nog in het zicht blijven zullen worden gekeimd, oftewel geschilderd met een dampopen verf.

Resumerend verkrijgt het tankstation een meer heldere en meer veiligere, gebruiks- en klantvriendelijke routing op het terrein en in het gebouw, wordt de uitstraling meer eigentijds, iconisch en onderhoudsarmer en dit alles met minder bebouwd oppervlak dan de huidige situatie.

Opdrachtgever:

P. Kok en Zonen C.V.

Architect:

Ronnie Kuiper | ASK architecten

Beeldmateriaal:

ASK architecten