top of page

Kindercluster Teun de Jager

Utrecht

Het Kindercluster biedt huisvesting aan 2 basisscholen, voor- en vroegschoolse educatie, een ouder-bijeenkomstruimte, een multifunctionele ruimte annex gymzaal en een buurthuis. Na sloop van de oude school zijn 2 bestaande gymzalen blijven staan die na renovatie binnen en buiten zijn geïntegreerd in de nieuwbouw.

< Terug

Dit IKC (Integraal Kind Centrum) of MFA (Multifunctionele Accommodatie) heeft een oppervlakte van circa 4.700 m². Het gebouw is uitgerust met een volledige All-electric installatie waarbij het dak is vol gelegd met zonnepanelen en enkele warmtepompen zijn geplaatst. Bijzonder is dat de installaties zijn gescheiden per gebruiker. Het pand is opgedeeld in 4 gebruiker zones, verbonden door centraal gelegen sport, spel en ontmoetingsruimten.

De gevels kenmerken zich door de deels ronde vorm en een zeer rijk gedetailleerd gevelmetselwerk en aluminium kozijnen voorzien van zetwerken. Iedere gebruiker heeft eigen kleuren voor de zetwerken en de draaiende delen. De kleuren komen aan de binnenzijde per gebruiker ook weer naar voren in de binnendeuren en het interieur die per gebruiker zijn vastgesteld.

Opdrachtgever:

Gemeente Utrecht

Architect:

Ronnie Kuiper als architect | partner bij Van Hoogevest Architecten

Beeldmateriaal:

Jansman Bouw & Ronnie Kuiper

bottom of page