top of page

herontwikkeling van Janshove

Baarle Nassau

Voor SMT heeft ASK architecten een studie gemaakt voor de herontwikkeling van Janshove te Baarle Nassau.

Het ontwerp bestaat uit 35 wooneenheden Somatiek en 24 wooneenheden Psychogeriatrie inclusief gezamenlijke- en algemene ruimten én het Ontmoetingscentrum de Gasterij.

< Terug

Het volume aan het Sint Janshof passen qua vormgeving en kleurstelling zich duidelijk aan op de omliggende panden. Hierdoor ontstaat er verbinding met de Nederlandse en Belgische uitstraling. De omliggende bebouwing bestaat uit platte daken (gebouw op de hoek van de Rector van der Broekstraat en de Sint Janshof) en het te handhaven gebouw De Croon I. De overige woningbouw in de Rector van den Broekstraat en de wijk erachter wordt gekenmerkt door woningen met zadeldaken. Het grote woongebouw op de hoek van de Rector van der Broekstraat en de Sint Janshof heeft een donker rode baksteen.

Doordat de beoogde nieuwbouw hier gelijk tegenover aan de straat komt hebben we gekozen voor een lichte en frisse baksteen zodat de Sint Janshof als een fijne straat wordt ervaren. De nieuwbouw bestaat hoofdzakelijk uit twee bouwblokken van twee lagen en in het lage deel de Gasterij. De beide hoge bouwdelen worden visueel gekoppeld met een zo transparant mogelijk en zeer uitnodigende entree voor de zorg. Hierdoor ontstaat een helder afleesbare architectuur. Doordat de Gasterij in het lage deel komt is het duidelijk onderscheidend en toont in als een paviljoen in het groen. Een uitnodigend en toegankelijke ontmoetingsplek voor de bewoners, bezoekers en de inwoners van Baarle Nassau!

Opdrachtgever:

SMT

Architect:

Ronnie Kuiper | ASK architecten

Beeldmateriaal:

3D impressies: Kim van Zwieten

bottom of page